Уволняват шефа на ДАИ в понеделник

Мисия Варна

15-08-2013, 11:04

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

В министерството са пристигали множество сигнали за прегрешенията на нарочения за уволнение началник

Шефът на ДАИ Валентин Божков най-вероятно ще бъде освободен от длъжност още в понеделник. Това заяви във Варна министърът на транспорта Данаил Папазов, който е в морската столица за откриването на новия терминал на летището. Министърът потвърди информацията, че Божков е освободен от ареста късно снощи, след като във вторник вечерта е бил задържан с други 11 служители на инспекцията от цялата страна.

Министърът заяви, че не е запознат с точните обвинения към Божков, но уточни, че в министерството са пристигали множество сигнали за прегрешенията на нарочения за уволнение на директор на ДАИ. Всички те са дублирани и до прокуратурата. Става дума за груби нарушения на реда за издаване на шофьорски книжки, всички видове сертификати и разрешителни за превоз. Разследването касае целия спектър от дейности на ДАИ. 

Във Варна министър Папазов обяви още, че току що е подписал писмо до турския министър на транспорта. С него се настоява да се обсъди тиражираната в турските медии информация, за драстично увеличение на транспортните такси за България от турска страна. Към момента няма официално потвърждение на информацията и именно затова Папазов е изпратил писмото с искане за уточнение.