Пясък затрупа 12-годишно русначе на плажа в Приморско

Крими

15-08-2013, 11:22

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Децата копаели дупки, но една от тях пропаднала

12-годишно русначе е в тежко състояние в бургаската болница след като бе затрупано от пясък на плажа в Приморско, съобщиха от полицията. Това се случило около 17,30 часа вчера на ивицата на ММЦ.

По данни на полицията детето, заедно със свои приятели при игра на плажа решили да изкопаят дупки, които да ползват като укрития. Няколко от момчета копаели, а други носели вода за да втвърдят пясъка. На плажа имало няколко прокопани дупки, пясъкът от които бил струпан на купчини.

Част от хлапетата се отегчили и влезли във водата, но пострадалото дете за разлика от тях продължило да копае, като седяло на дъното на дупката, която по свидетелски данни била с дълбочината около 1.50 м. и ширината близо 0.80 см.

В един момент странично струпаният и вече прокопаният пясък поддали и се струтили върху момченцето, което останало затрупано под пясъчната маса. Своевременно ръководителите на групата се опитали да му помогнат и да го откопаят, но се затруднили, тъй като теренът бил наситен с множество изкопани от децата дупки.

Пристигналите за минути на мястото на инцидента полицаи и огнеборци се присъединили към ръководители на групата и в резултат на спасителните им дейности детето е извадено от пясъка. 

12-годишният Олег е транспортиран в МБАЛ - Бургас в много тежко състояние. Той е в кома, с опасност за живота, тялото му е поело голямо количество пясък и има тежки дихателни увреждания, обясниха от бургаската болница. От там вече са уведомили родителите, а директорът на МБАЛ - Бургас д-р Бойко Миразчийски ще съдейства за бързото издаване на визи за близките.

Момчето е пристигнало на лагер в ММЦ - Приморско, заедно с още 10 деца преди няколко дни. Все още не е ясно как се е получила въздушната дупка под пясъка.