БСП и ДПС готвят челен сблъсък между протестиращи и контрапротестиращи

Вчера във Фейсбук беше разпространена следната информация от протестиращите:
"Има неофициална информация, че властта се готви да докара с автобуси "контрапротестиращи" от страната - близо 100 автобуса с привърженици на ДПС и още с подкрепящи БСП. Вероятно се цели челен сблъсък с протестиращите около Парламента, макар хората от автобусите да не знаят това! 
Внушението вероятно трябва да е "провинцията подкрепя правителството, само София протестира", което не е вярно! Приятели от цялата страна, утре сутрин е времето България да каже "Оставка"! Петък, 8.00 пред и зад Народното събрание#‎ДАНСwithme‬".
Екипът ни установи, че две уведомления са постъпили в Столична община: от Александър Александров (физическо лице) – за шествие и митинг на площад “Независимост” от 9 до 21 ч. днес и от полицията, че по информация от Facebook ще има спонтанен протест.

Столична община обаче е разрешила само искания от Александров митинг от 9 до 12 ч. на площад “Независимост”.

В пресцентъра на БСП също не постъпвала информация за готвен от партията митинг.

По непотвърдена информация, обаче, активисти на ДПС също са включени в организацията на автобуси с поддръжници на кабинета, които трябва да пристигнат сутринта.

Рано сутринта, протестиращите разпространиха във Фейсбук снимки на автобусите от Враца, Ловеч, Плевен, Пловдив, явно организирани в подкрепа на правителството... Според разпореждането на полицията влизането им става през ул. Дунав.

Пряко в ефира на БНТ, столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви: Получихме уведомление за митинг в подкрепа на правителството на пл. Независимост. Движението е затруднено заради многото автобуси, които пристигнаха в центъра на града от цялата страна.


Очаквайте подробности.