Родни знаменитости идват в Бургас за кино седмица на "Охлюва"

Седмицата на Българското кино ще бъде открита с вълнуващата лента "Всичко е любов"

След като програмата на "Кино под звездите" направи разходка из киноиндустрията на Полша, Германия, Франция и Русия, от 16 до 20 август на открита сцена "Охлюва" бургазлии и гости на града ще могат да се насладят на пет емблематични български прожекции.

Седмицата на Българското кино ще бъде открита точно в 21,30 часа с вълнуващата лента "Всичко е любов" на режисьора Борислав Шаралиев. Сюжетът на филма е много истински, защото е вдъхновен от самия живот. Писателят Боян Папазов обикаля всичките трудововъзпитателни училища в страната. Така от впечатленията му се ражда Радослав Пенков Тасков, роден на 17 февруари 1961 г., зодия Водолей, ученик в ТВУ в с. Белица. Младежът среща първата си любов в лицето на Албена, а тя изрича култовата реплика: "Любовта е като дишането - вдишваш, издишваш..."

Всички следващи филми също ще се излъчват от 21.30 часа. На 17-и август любимците на няколко поколения българи Стоянка Мутафова, Григор Вачков, Стефан Данаилов, Тодор Колев, Наум Шопов, Константин Коцев и др., ще изпаднат в поредица от комични ситуации, а градусите на настроението ще се вдигнат с комедията "Топло". Режисьор на лентата е Владимир Янчев.

Неделната киновечер, 18-и август, отново е запазена за Големия Тодор Колев. Той ще се превъплъти в добре облечен градски господин във филма на реж. Николай Волев "Господин за един ден".

Ако искате да усвоите "мърдането на уши", непропускайте прожекцията "Таралежите се раждат без бодли". Тя следва на 19-ти август и е един от най-хубавите детски филми, правени някога у нас. Актьорският състав включва: актьорът-режисьор Андрей Слабаков, водещият Димитър Цонев, режисьорът Ивайло Джамбазов и др.

За блестящата си актьорска игра във филма "Двойникът" Тодор Колев отнася наградата за най-добра мъжка роля през 1980 година. Прожекцията е дебют за режисьора Николай Волев в игралното кино и ще бъде излъчена на 20-ти август. В култувата комедия Тодор Колев изпълнява две роли - на научния работник доц. Иван Денев и на неговия братовчед селски магазинер, с когото имат поразяваща прилика.

Инициативата се организира от община Бургас и "А. С. Филм" ЕООД и подкрепя кандидатурата на Бургас за Европейска културна столица през 2019 година.