Протестиращи причакват депутатите пред НС

Мисия София

16-08-2013, 13:59

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Информацията за отхвърленото президентско вето веднага стана ясна на гражданите

Протестиращи срещу правителството започнаха да се събират около входовете и изходите на Народното събрание. Очаква се депутатите, заседавали извънредно днес в парламента, да започнат да излизат.

Входовете са отцепени от полицията.

Информацията, че ветото на президента върху актуализацията на държавния бюджет е отхвърлено стана ясна незабавно сред протестиращите, информира Фокус. По тази причина участници в протеста започнаха да се сгъстяват около местата, където има полиция и се очаква народните представители да напуснат парламента.

Някои от протестиращите се оплакаха, че личните им карти са били проверявани от полицията. Според участници в протеста срещу правителството, това се прави избирателно, само с участници в протеста срещу правителството.
В момента от парламента излизат автомобили и започват освирквания. Гражданите свирят със свирки, надуват вувузели, скандират и недоволстват срещу народните представители.

Контрапротестът, който е в подкрепа на правителството, остава спокоен. Шестващите в подкрепа на кабинета "Орешарски" и актуализацията на бюджета дори приветстваха излизащите народни представители.

Около 14:05 часа подкрепящите правителството се разотидоха, а протестиращите против кабинета "Орешарски" силно намаляха. Голяма част от тях се заканиха за много по-категорични протести през септември.