Дирят трупове в района на Перник

Крими

16-08-2013, 17:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

По непотвърдена информация телата били три

Антимафиоти, прокурори и съдебни лекари търсят трупове в района на Перник, научи "24 часа онлайн". По непотвърдени официално данни става въпрос за жертви на престъпната група на така наречените "Нови килъри".

Въпреки че до момента няма резултат, търсенето продължава. По непотвърдена информация телата били три. От bTV твърдят, че до приключването на акцията отговорните институции няма да дадат официална информация.

Подобна акция бе осъществена и през 2009 г. под ръководството на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов в района на Плана планина край София. Там бяха изровени телата на Юлиян Лефтеров-Кунгфуто и Иван Пайнавелов-Сапата.

Първоначалната версия гласеше, че двамата са ликвидирани от Валентин Янев-Бореца, а убийството им е свързано с бандата за отвличания "Наглите". После обаче обвинения за смъртта им нямаше в кориците на мегаделото "Наглите", по което Янев не стана подсъдим.

Към момента Бореца е подведен под отговорност за участие и ръководене на друга престъпна група, този път за мокри поръчки - т.нар. "Нови килъри".

Според данните на прокуратурата, от 2008 г. до днес групата е извършила 3 убийства, 5 грабежа и един палеж. Тартори са Валентин Янев, известен като Вальо Бореца, и кикбоксьора Мартин Антов - един от бодигардовете на Антон Петров-Хамстера, който е сочен за дясна ръка на Алексей Петров.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен