Потвърдиха научно връзката между секса и парите

Животът

16-08-2013, 20:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Най-изразена пряка връзка между размера на дохода и честотата на сексуалните контакти е била открита при хората на възраст 26-50 години

Честите сексуални контакти и високата заплата са неразривно свързани.

До този извод достигна Ник Дридакис, сътрудник в Института за изучаване на трудовите отношения (Германия), автор на изследването, посветено на връзката между равнището на доходите и степента на сексуалната активност, предаде Нюзру, цитиран от БТА.

Дридакис е анализирал масив данни, получени по време на проведено през 2008 г. в Гърция мащабно социологическо проучване, посветено на различните аспекти на живота и поведението на населението.

В него са участвали повече от 7500 души, които са отговаряли на различни въпроси, включително за интензивността на сексуалния живот.

Оценявани са били също здравословното състояние на участниците, емоционалният статус, а също размерът на работната заплата.

Установено е било, че съвкупният доход на хората, които са съобщили, че правят секс повече от 4 пъти на седмица, независимо от пола и сексуалната ориентация, е бил средно с пет на сто по-висок от този на останалите, които са правили по-рядко секс.

Най-изразена пряка връзка между размера на дохода и честотата на сексуалните контакти е била открита при хората на възраст 26-50 години.

Освен това сексуално активните участници се оказали емоционално по-стабилни, общителни, а също така по-рядко са боледували от диабет, сърдечносъдови заболявания и артрит, отколкото останалите с нередовен полов живот.

Авторите на доклада отбелязват, че причините са взаимно свързани.

От една страна, проблемите в личния живот водят до депресия, което не може да не се отрази на работата.

От друга, високите доходи подтикват хората към по-активно поведение в сексуален план и ги правят по-привлекателни за партньорите.