Стефан Цанев: Съжалявам, че доживях свободата, че не умрях с мечтата си за свобода

Най-доброто от печата

17-08-2013, 06:47

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Можем да спасим селското стопанство като обявим България за екологична защитена зона в Емропа

"Ние минаваме за аграрна страна, но пред аграрна пише "изостанала". Скоро ще напишат "рухнала". Защото, както знаете от последните изследвания, само 10% от стоките в България са българско производство. Не е нужно да си икономист, за да разбереш, че това е катастрофа. С изключение може би на зърнопроизводството, селското ни стопанство фактически е ликвидирано: зеленчукопроизводството, овощарството, скотовъдството, млекопроизводството.

Ядем картофи от Египет, домати от Турция, дини от Гърция, ябълки от Италия, фасул от Киргизтан, чесън от Китай, лук от Полша, правим сирене от африканско палмово масло, лютеница от китайско пюре, луканка от аржентинско замразено месо. Това е пародия. Конкуренцията на свободния пазар ни убива. Да се въведе протекционизъм, както по времето на Стамболов, сега е невъзможно - противоречи на правилата в Европейския съюз. Но има един друг легален начин да се защити нашето селско стопанство - като обявим и превърнем България в ЗАЩИТЕНА ЕКОЛОГИЧНА ЗОНА НА ЕВРОПА." Това разказва Стефан Цанев в интервю за "24 часа".

Според него днешните наследници на някогашните управляващи са наследили от тях патологичната страст за власт. "Народът за тях е народ, ако им вика “ура”, вика ли “ууу” - той е тълпа, сган, сбирщина от платени лумпени", казва писателят.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"