Разгадай го по профила му в социалната мрежа

Животът

17-08-2013, 10:24

Снимка:

Интернет

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

5 неща от Фейсбук, които казват всичко за него

Обичаш го, после го мразиш, а сега сте “приятели” с готиния тип, с който започна да излизаш. Вместо да му ровиш в телефона, докато той не е около теб,  по-добре му разгледай внимателно профила. На пръв поглед това може да ти изглежда много плоско и елементарно, но всъщност там има страшно много информация за него.

Снимки

Има ли снимки, на които прави готини неща на готини места? - Снимки как играе футбол или голф, снимки от риболов, лов или интересна ваканция? Или са предимно негови снимки как се плези, а на ръцете му виси по една девойка? Или разни провокативни снимки с колежки, които са му добри приятелки... Единственото по-лошо от самовлюбения незрял сваляч е самовлюбен незрял сваляч, който се гордее с това. - Едно е да се държиш като гимназист всеки уикенд, друго е да го показваш на всички, сякаш е повод за гордост.

Статуси

Ако си ъпдейтва статуса на всеки час, може би вече си има гадже – смартфона. И за какво точно са ъпдейтите? Какво толкова важно става, та информира света на всеки 17 минути? Остроумни ли са? Или са от сорта „наплюсках се като прасе с дюнери“, последван 16 минути по-късно от „боли ме корема“? Най-добре да го ъпдейтва веднъж, най-много два пъти на ден. И да са поне малко интересни.

Профилна снимка

Ако е излъскана, тип корица на списание, е по-вероятно да използва Фейсбук за безплатна версия на сайт за запознанства. Не че има нещо лошо в това – има и много жени, които постват снимки, на които са 10 години по-млади и 20 килограма по-слаби.

Но следи дали ще я смени, когато започнете да излизате.

Приятели

Ако броят е много малък, внимавай, защото може да означава, че е асоциален безличен темерут, който най-вероятно не се къпе редовно.

Ако пък броят е прекалено голям, също внимавай. Някои хора наистина познават много хора, но има и такива, които стават „приятели“ с всеки срещнат в бара. Може да има комплекс, че никой не го обича, или да е в някакво перверзно състезание по популярност във Фейсбук.

“Приятелки” (*категорията: „най-добри приятелки“ - това ни е любимото!)

Ето тук става сложно. Освен ако не сте на по 15, и ти, и новият ти приятел имате минало.

Ако обръща прекалено много внимание на някое момиче във фейса, или обратното, проучи въпроса. Старо гадже? Потенциално ново гадже? Момичето, с което се е натискал в тоалетната в седми клас и още мечтае за нея? Все пак не се връзвай прекалено, поне в началото, защото ще изглеждаш като ревнива кучка. Не забравяй, че Фейсбук не е реалният живот. Ти си тази, която излиза с него, а не социалната мрежа. Ако нещата станат сериозни, можеш да му предложиш да си смените статуса на „обвързани“. Или направо го скрийте.