Сменят времето за излъчване на турските сериали

Животът

17-08-2013, 11:57

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Минават по-рано в програмата

"Огледален свят " е последният турски сериал, който Би Ти Ви излъчва в праймтайма си. Историята за студентската любов между бедно момиче и богато момче приключва през септември с края на летния тв сезон. За есента телевизията планира да пуска в най-гледаното си време само българска продукция.

Турските сериали остават, но ще бъдат показвани преди обед, както и в ранните следобедни часове.

Праймтаймът е времето от 19 до 22 ч, в което най-много хора сядат и се застояват пред телевизорите, показват световните данни за гледаемост. През лятото това време се разтегля докъм 23 ч заради отпускарския период и по-късното лягане.

Разбира се, че има изключения от правилото и едно такова е точно праймтаймът на Би Ти Ви, който целогодишно е увеличен заради "Шоуто на Слави". Фактът, че зрителите активно гледат предаването, което е от 22,30 до 23,30 ч, е доказан от пийпълметричните агенции и от рекламодателите.

Новото наесен обаче не е свързано с шоуто, чийто продуцент - компанията "Седем осми" на Слави Трифонов, подписа в края на юли нов 3-годишен договор с Би Ти Ви.

Съвсем новите предавания ще са от 20 ч пет пъти в седмицата - на мястото, където досега се излъчваха турските сериали. Едно от тях е риалити шоуто "Африка" (виж карето долу), направено като римейк на легендарната американска комедия "Боговете сигурно са полудели". Точно заради това седмици преди Би Ти Ви да пусне тийзър (това е вид реклама, която не казва нищо конкретно, само загатва, за да поддържа любопитството на зрителите) на шоуто, излъчи последователно двете части на филма.

Смешният петък ще остане с комедийна тематика и наесен. От 20 ч ще е ново комедийно предаване, чийто продуцент ще е Радост Драганова. Тя сега е водещ и продуцент на женската рубрика "Модерно".

Още три съвсем нови продукции ще има по Би Ти Ви. Едната е шоу по лиценз, излъчвано преди време в други държави с голям успех. Жанрът му е смесица от няколко вида предавания. В другото водеща ще е българка, която е много успяла в чужбина.

Времето от 21 до 22 ч ще е отново за българските сериали. Никой от новите филми на Би Ти Ви няма да бъде пуснат наесен. Сега ще се завъртят поредните сезони на известните вече сериали "Столичани в повече", "Домашен арест", младежко музикалният "Революция Z" и "Фамилията".