15 000 лева глоба грози Захарната фабрика

Мисия Пловдив

18-08-2013, 09:32

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Инспекцията по труда е предписала и ремонт на охладителната система

Между 1500 и 15 000 лева санкция ще бъде наложена на ръководството на Захарна фабрика в Пловдив, заради неизправностите в охладителната система и теча на амоняк на 7 август. Това съобщи за радио Фокус Атанас Чернаев, директор на Областната инспекция по труда.

Системата за охлаждане е била с неизправни защити, които следят нивото на амоняка в съдовете и неизправно сигнално устройство за наличие на амоняк в работната среда, каза Чернаев. Това са установили инспекторите от огледи и разговори с присъстващите работници след аварията, при която изтече около 150 литра амоняк. Всички работници на фабриката бяха евакуирани, а районът отцепен.
Инспекцията на труда в Пловдив ще потърси отговорност от ръководството на Захарна фабрика и затова, че е допуснало експлоатация на охладителната инсталация, без тя да е изправна. Инспекторите са издали предписание цялата система за охлаждане да не възстановява работа си преди да бъде приведена в изправност. Инспекцията трябва да бъде уведомена преди инсталацията да започне да се използва по предназначение отново, каза още Чернаев.