Галаконцерт за ценители в Балабановата къща

Пловдив Лайф

18-08-2013, 10:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Началото е от 17:00 ч. Входът е свободен.

Галаконцертът на Международната лятна музикална академия “Родопа 2013” ще бъде тази вечер в Балабановата къща. Началото е от 17 ч.

В седмия сезон на инициативата участват музикантите Георги Иванов, Мартина Чанева, Магдалина Вутова, Доротея Кръстева, Филип Филипов, Клер Аладжем, Деляна Лазарова и Рена Кимура от класа на проф. Кеворк Мардиросян, преподавател в Jacobs School of Music – Indiana University. Проф. Мардиросян подкрепя младите български таланти, които искат да продължат обучението си отвъд океана и популяризира българската музикална култура в САЩ.

На заключителният концерт ще свирят и пианистите Аки Мицуками и Ли Филипс. Публиката ще се радва и на изпълнението на Маги Найденова и Гери Георгиева от класа по народно пеене на Мария Лешкова. Участие ще вземе и Анджела Гелева  от класа по пеене на Каори Томияма.

Форумът се провежда под почетния патронаж на посланика на Швейцария Томас Фелер, с любезното съдействие на кмета на Широка лъка Васил Седянков. Организатори са Арс Култура - България и Национално училище за фолклорни изкуства “Широка лъка”. Входът е свободен, предава Дарик.