ЧЕЗ приключи модернизацията на подстанция "Средец"

Проектът е част от програмата за обновяване на критичната електроенергийна инфраструктура на столицата

ЧЕЗ приключва изпълнението на демонтажни и изкопни работи, планирани като част от първия етап от модернизацията на подстанция "Средец", съобщиха от дружеството.

Възможни са временни смущения в електрозахранването в някои райони на столицата и централната градска част, тъй като подстанцията се захранва едностранно.

Обособено е помещението, където ще се монтира новото оборудване 110 киловолта. Създадени са условия за изпълнението на следващите планирани дейности, съгласно утвърдения график, съобщават още от ЧЕЗ. 

"Извиняваме се за евентуалните неудобства по време на изпълнение на проекта и благодарим на столичани за проявеното разбиране", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на дружеството. "Всички наши екипи са мобилизирани за бърза реакция, в случай на необходимост".  Проектът е на стойност 8 милиона лева и е част от програмата за обновяване и модернизация на критичната електроенергийна инфраструктура на столицата. Предвижда се реконструкция и разширение на уредбите 110 киловолта на две подстанции и изграждането на нов високоволтов кабел.