54 нелегални имигранти са задържани за денонощие

Чужденците опитали да преминат българо-турската граница

През изминалото денонощие на българо-турската "зелена" граница са задържани 54 чужденци, опитали нелегално да влязат в страната ни, съобщиха от МВР.

В землището на село Маточина е заловен мъж, без документи за самоличност, по негови данни палестински гражданин. В землището на село Вълча Поляна са задържани 14 души. Те също са били без документи за самоличност, по техни данни - граждани на Сирия и Палестина.

Турски граждани са хванати в село Лесово, а в село  Голям Дервент са задържани петима иракски граждани без документи за самоличност.

В землището на село Крайново са задържани 31 души, отново без документи за самоличност – по думите им - сирийски граждани. В землището на с. Голям Дервент са задържани двама, без документи за самоличност – от Сирия и Либерия.

Пълнолетните са задържани и настанени в ПВЗЛ на ГПУ-Елхово, на майките и децата са осигурени условия в специализираните за тях помещения.

На ГКПП- Капитан Андреево при влизане в страната ни са задържани трима чужденци – граждани на Еквадор, Сирия и Германия. Настанени са в ПВЗЛ на ГПУ-Свиленград.