Бургазлия точи 5 бона от кредитни карти, купувал си маркови маратонки

Крими

18-08-2013, 16:14

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ченгетата го спипали докато получавал пратката си

29-годишен мъж от Сарафово е задържан за 24 часа след като си поръча маркови маратонки и дрехи на стойност 5 000 лева от чужди кредитни карти.

Вчера около 11,30 часа служители на реда хванали бургазлията в момент на получаване на пратка, състояща се от три кашона със спортни стоки. В колета имало маркови спортни обувки и дрехи. Установено е, че стоките са закупени с пари от чужди кредитни карти, без знанието на титулярите.

В квартирата на мъжа, разположена на ул. "Брацигово" в квартала са иззети компютър, лаптоп, сим-карти, оптични носители, GSM-и и други вещи във  връзка към извършваната от бургазлията дейност. По случая е образувано досъдебно производство под прякото наблюдение на Бургаска окръжна прокуратура.

7 300 лв., сребърна юбилейна монета и златна монета "Крюгеранд" (инвестиционно злато) пък се изпариха от офис в Слънчев бряг. Това станало около 9,30 часа вчера в помещение, разположено на партерния етаж на жилищна сграда "Голден Бийч" в комплекса. 

Установено е, че апашите разбили входната врата, след което успели да измъкнат парите и монетите от метална касета с електронен заключващ механизъм.