Младите създават нова визия на Стария град

Мисия Пловдив

18-08-2013, 17:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Събират идеи в четири поредни съботи

Всеки, който има идея как трябва да изглеждат къщите в Стария Пловдив, може да се включи в проекта “ВИЖ не-ВИЖдания Стар град”.  Младежката работилница ще се проведе в четири поредни съботи - на 24 и 31 август и на 7 и 14 септември. Очаква се къща “Хиндлиян” да събере пловдивчани с позитивно мислене, колоритни хора с различни интереси и отношение към света и гости на града, предава Дарик.

“ВИЖ не-ВИЖдания Стар град” е проект, създаден от група млади изследователи от Асоциация за култура, етнология и антропология “Медиатор”. По време на срещите, които ще бъдат част от празниците на Стария град, всеки участник ще може да покаже своята работа и виждане за културното наследство на Пловдив и да заяви своето място в пространствата на града. Младите хора ще получат и сертификат за участие в проекта.

Той е финансиран от община Пловдив и програма “Пловдив за младите”, с подкрепата на “Старинен Пловдив” и Център за антропологични и етносоциологически изследвания към Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.

Формулярът за участие може да се изтегли от  http://youthworkshopplovdiv.wordpress.com/ и да се изпрати на имейл:aceamediator@yahoo.com.