Кой, къде, какво в Пловдив днес

Мисия Пловдив

19-08-2013, 07:01

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Започват улични ремонти, представят новия шеф на полицията

Въпреки, че е сезонът на отпуските денят в Пловдив ще е богат на събития. Като начало кметът инж. Иван Тотев в 10.30 часа ще даде старт на реконструкцията на улица "Св. Петка". Ремонтът ще продължи няколко дни и ще наложи някои промени в движението на автобуси по линиите 9 и 93. Подробности можете да видите ТУК.

Шефът на служба „Охранителна полиция“ комисар Тодор Гребенаров е новият директор на Областната дирекция на МВР - Пловдив. Той ще бъде представен официално днес от 11 часа. Гребенаров сменя на поста старши комисар Тодор Чонов, който е освободен от длъжност.

Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков ще посрещне в 11.30 часа в заседателната зала на Община Пловдив участниците в Международния колоездачен пробег Ride for your Rights. Те ще представят повече подробности за проекта, посветен на алтернативния и здравословен начин за предвижване без замърсяване в Европейския съюз.

От 10:30 часа в пресклуба на БТА - Пловдив, ще се състои заключителна пресконференция по проект: „Предотвратяване рисковете от наводнения чрез корекция и разширяване на речното корито на р. Сребра в гр. Раковски и с.Шишманци, Община Раковски”. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие". Общата му стойност е над милион лева. 

От 15 ч. областният управител и кметът на Първомай ще направят първа копка за стартиране на строителните дейности по проект «Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води. Проектът предвижда доизграждане на канализационната мрежа, рехабилитация и подмяна на износените тръби и изграждане на пречиствателна станция. Средствата за осигурени от Кохезионния фонд, държавния бюджет, чрез ОПОС и бюджета на Община Първомай.  Общата стойност на проекта възлиза на 36 млн лв.