Синът на убития таксиметров шофьор: Отчаян съм

Крими

19-08-2013, 10:04

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

3000 лева стана наградата за главата на бияча

Наградата за главата на бияча на таксиметровия шофьор Методи Гачев от Пловдив се закова на 3000 лева и няма да бъде повишавана, каквито бяха предварителните планове на сина му Велизар. Бай Мето бе жестоко пребит през нощта на 24 май. Побоят е без причина, а нападателят - младеж, който вероятно е бил пиян и дрогиран. Таксиметровият шофьор почина на 17 юни в болница от тежките си травми, след което разследването зацикли. Нова информация и сигнали по направения по свидетелски показания фоторобот няма. Видеото от камерите на близка банка на извършителя също е почти безполезно, тъй като физиономията на бияча не се вижда ясно.

Отчаян съм и се отказах да повишавам наградата. Знам, че от полицията продължават да търсят кой е извършителят, не са спрели разследването. Криминалистите си имат определени етапи, които спазват. Знам, че работят хората, но резултати няма, казва Велизар Гачев.

В нощта на абитуриентските балове на 24 май баща му Методи излязъл на работа. Отзовал се на адрес в Капана, откъдето качил в таксито студентка. На ул. "Жолио Кюри" пред колата му изскочили двама младежи. Единият от тях му креснал - "На мен свят ми се върти, а ти къде караш, бе!", след което задумкал с юмруци по предния капак на таксито и счупил фара му. След колата на Методи Гачев имало още две таксита и за да им направи път да минат, той преместил автомобила си./ monitor.bgСнимка на Деня

Щрихи от Плевен