Затварят "Богомил" и моста на "Васил Априлов"

Мисия Пловдив

19-08-2013, 11:39

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отново: Ремонти затварят пловдивски улици

Виж ремонтите в Пловдив до края на годината

Кметът Иван Тотев даде старт на преасфалтирането на ул. "Света Петка", която води до едноименната църква. Участъкът ще бъде ремонтиран за две седмици. Променят се маршрутите на автобуси 9 и 93. После машините ще се пренесат на кръстовището пред храма. Нов асфалт ще се излее и там. За ремонт ще бъде затворена и улицата пред Католическата църква. Така ще приключим реконструцията на т.н Централен ринг около "Цар Борис Трети Обединител" и "Гладстон", каза Тотев.

Следващите дни ще бъде подписан договор за ремонт на ул. "Богомил". Ремонтът ще се изпълнява от "Пътища" АД.

През септември ще се работи и на моста на "Васил Априлов".

На 26 август се отваря процедурата за "Димитър Талев"/ пътят към Оващарския институт/.

Ремонтът на бул. "Руски" ще започне след прегласуване на решението на общинския съвет за теглене на 30-милионния заем от Европейската банка за възстановяване и развитие. На 4-ти септември съветниците ще прегласуват и идеята за паркинг под Цар-Симеоновата градина.

Предстои ремонт на платното между "Асеновградско шосе" и вече асфалтирания участък /т.н. караулка/ Ще се работи между Околовръстния път и шосето. Отсечката се води в землището на община Родопи. В момента се подготвя споразумение между двете общини Пловдив да поддържа платното, каза кметът. Това ще включва и изграждането на осветление, като разходите за еленергия ще се поемат от града.

Вървят се разговори между Агенция "Пътна инфраструктура" и Пловдив за удвояване на финансирането за Околовръстния път в частта Асеновградско и Ягодовско шосе. Агенцията има готов проект за 7-те километра, които правят връзката между Скобелева майка и Асеновградско шосе. Съгласно него платното е двулентово. Общината задели 100 хиляди лева пътят да стане 4-лентов. Предложението ще бъде вкарано на заседание на съветниците. Ремонтът ще се прави с държавни средства, каза Иван Тотев.