Гребенаров погва контрабандата

Мисия Пловдив

19-08-2013, 12:29

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тодор Гребенаров поема пловдивската полиция (+)

Бившият МВР шеф на Пловдив - Тодор Чонов остава в системата, избирал си длъжност

Комисар Тодор Гребенаров официално е новият директор на Полицията в Пловдив. Ченге №1 бе представено от главния секретар на МВР Светослав Лазаров.

Това не е реваншизъм. Не гоним хора самоцелно. Става въпрос за структурна реформа, посочи Лазаров. Той изтъкна, че бившият пловдивски МВР шеф Тодор Чонов ще остане в системата като вече са му предложени няколко нови длъжности.

Лазаров каза, че очаква полицията да засили присъствието си на улицата, да подобри анализа на криминалната обстановка, да респектира. Той изтъкна, че е дал срок на всички областни директори да изчистят териториите си от криминални предприятия. Приоритет ще са групите, които се занимават с незаконна финансова и кредитна дейност, контрабанда, измами с ДДС и акцизи.

Реформата ще върви от общото към частното. Към главната дирекция на полицията ще бъдат разкрити нови структури към звената за криминални, икономически и битови престъпления. Една от тях ще е насочена срещу действия с висока обществена опасност като наркоразпространението, изнудването и похищенията. Ще има и нов финансов отдел, който ще се концентрира върху измамите с акцизи и ДДС, укриването на доходи и пране на пари.

Така полицията вече ще работи срещу всички форми на престъпност. Тези нововъведения налагат кадровите промени по места. Целта е да се отговори на конкретни заплахи срещу обществото. Не уволняваме хора по списък. Промените се правят по необходимост, изтъкна още главният секретар на МВР.