Строят нова детска градина в "Дружба" 2

Мисия София

19-08-2013, 16:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Изграждането трябва да приключи през май 2014 г.

Започва строителството на нова детска градина в столичния квартал "Дружба 2", съобщиха от Столична община.

По проект новоизградената постройка ще е на два етажа, на които ще са разположени спални, занимални и обслужващи помещения за една градинска и две яслени групи. Предвидено е и изграждане на топла връзка към съществуващата сграда, която ще осигури лесен и удобен достъп до кухнята, физкултурно-музикалния салон, административните и медицинските помещения.

Общодостъпната среда е осигурена чрез външни рампи, а на прилежащото дворно пространство ще бъде изпълнена цялостна вертикална планировка и озеленяване.

За игри на открито е предвидено изграждането и оборудването на детски площадки за всяка от трите новоразкрити групи.

Стойността на сключения договор е 699 562.94 лв.  Според заложените срокове, играждането на детската градина трябва да приключи през месец май 2014 г. Така ще бъдат осигурени места за 80 от чакащите за прием деца в яслена и градинска възраст.
От началото на годината 12 от общо 17-те детски градини, предвидени за строителство от Столична община през годината, са стартирали строителни дейности. Освен новото детско заведение в "Дружба 2", в момента се изпълнява изграждането на още 11 градини в столицата - по една в районите "Лозенец", "Дружба", "Надежда“, "Младост", "Нови Искър" и "Панчарево", две в "Оборище" и три в "Красно село".