Преглеждат безплатно пред Военния клуб

Мисия Пловдив

19-08-2013, 15:22

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"СПРИ и се прегледай" идва в Пловдив

Централна Южна България е вторият от шест региона, заложени в предстоящите обиколки, срещи и хепънинги в изпълнение на проект „СПРИ и се прегледай“.

Събитията ще бъдат реализирани в периода 19-22 август и ще обхванат 12 населени места – Карлово, Димитровград, Първомай, Хасково, Кърджали, Ардино, Смолян, Чепеларе, Асеновград, Пловдив, Пазарджик и Пещера.

Целта на обиколките е да бъде достигнат възможно най-голям брой хора. Предвидените дейности са насочени към повишаване информираността на обществото по проект „СПРИ и се прегледай“, като основните компоненти ще бъдат разясняване на концепцията за провеждане на скринингови прегледи в България и значението на ранната диагностика на трите локализации по проекта – рак на маточната шийка и рак на гърдата при жените, и рак на дебелото и правото черво при мъжете и жените.

Основното послание на кампанията е необходимостта от възпитаването на лична отговорност към собственото здраве. Серия от събития със забавен и състезателен характер ще позволи достигането на целевите групи по достъпен начин. Посредством личен контакт със специалисти в областта на скрининга и регионалните здравни инспекции, които координират проект „СПРИ и се прегледай“, всеки участник ще има възможността да получи отговор на индивидуалните си въпроси и притеснения, пише Радио Пловдив.

В събитията участие ще вземат и представители на организации на хора с увреждания, малцинствени групи и други хора в неравностойно положение. По този начин кампанията цели да предостави равен достъп до информацията по проекта и да мотивира всички групи, които потенциално подлежат на безплатни скринингови прегледи.

Събитията ще бъдат проведени, както следва:

19.08

Карлово – 09.00 ч., площада пред община Карлово

Димитровград – 13.30 ч., в залата на общината

Първомай – 18.00 ч., читалище „Св. Св. Кирил и Методий“

20.08

Хасково – 10.00 ч., площад пред община Хасково

Кърджали – 13.30 ч., площад пред община Кърджали

Ардино – 17.30 ч., читалище „Родопска искра“

21.08

Смолян – 10.30 ч., пл. България

Чепеларе – 14.00 ч., площад пред общината

Асеновград – 17.30 ч., площад пред общината

22.08.

Пловдив – 09.00 ч., Централен площад пред Военния клуб

Пазарджик – 14.30 ч.,площад пред общината

Пещера – 17.30 ч., площад пред общината