Арест за убийците на 43-годишния Ангел от Дупница

Трупът на мъжа беше открит в петък сутринта до контейнер за боклук

Окръжният съд в Кюстендил остави в ареста задържаните за убийството на 43-годишния Ангел Стойчев от Дупница. Трупът на мъжа беше открит в петък сутринта до контейнер за боклук, предаде Фокус.

Прокуратурата поиска на двамата мъже да им бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". По случая предстои да бъде изготвена съдебномедицинска експертиза, която да установи от чии удари е починал Ангел Стойчев.

Адвокатите на обвинените за убийството поискаха от съда да им бъде наложена по-лека мярка – парична гаранция или подписка. Съдът обаче се съобрази с доводите на прокуратурата и остави двамата мъже в ареста.

От прокуратурата смятат, че преди инцидента починалият дупничанин е имал свада със задържаните. По време на заседанието стана ясно, че единият от задържаните - 60-годишният Янко Тодоров, е направил самопризнания за извършеното убийство, а пред съда заяви, че това е станало в нетрезво състояние и не помни как го е извършил. Другият - 45-годишният Стоян Стоянов, заяви, че е невинен и няма нищо общо с убийството. И двамата задържани са безработни.

Наложената мярка може да бъде обжалвана на по-горна инстанция.