Сексуално активните печелят повече пари

Животът

19-08-2013, 15:54

Снимка:

webdesignerdepot.com, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Обичаните хора са по-енергични, общителни и в по-добро здраве

Логично звучи, че правещите секс по-често се радват повече на живота и на добро здраве. Неочакван изглежда един извод на екип учени от Великобритания, че хората които правят четири или повече пъти секс през седмицата, печелят повече пари. Знаем, че парите носят известна свобода и оттук възможности да се чувстваме по-щастливи, но според  проучването  изглежда, че и щастието привлича безценните хартийки в портмонето ни, коментира доктор Веселин Герев.

На пръв поглед този извод може да се сметне за повърхностен, но фактът, че въпросният учен е икономист и трудът му е издаден през юли от Института за изследвания на труда в Германия, само навежда везните в друга посока.

Хората изпитват нужда да бъдат обичани и да обичат. В противен случай страдат от самота, при което по-често развиват тревожност, изпадат в депресии, което неминуемо рефлектира на поведението им на работното им място и в последствие на финансовото им състояние. Връзката между секса и материалното състояние доказва, че сексуално активните хора са по-енергични, общителни, социални и в пъти в по-добро здраве.

Връзка между сексуално активния живот и високото заплащане не се прави за първи път. Такава се извежда от бразилско проучване преди 4 години. Всъщност, подобни данни само потвърждават отдавна изказана истина от психолозите. Според теорията на Маслоу човекът има няколко основни потребности – като най-ниско стоят нуждите от храна, вода и секс. Преди да бъдат задоволени те, той не е в състояние да се устреми към каквито и да било други цели. Това обаче не е единственият извод. Отдаващите се по-често на интимни ласки много по-рядко страдат от диабет, сърдечносъдови заболявания и артрит. Заболяванията, ясно е, влияят на работоспособността и оттук и на финансовото състояние. Този извод остава верен дори като се вземат предвид фактори като степен на образованост, вид професия, сексуална ориентация.

Все още не може да се каже категорично защо сексуално активните печелят повече. Стара истина е, че благосъстоянието прави съответния човек желан партньор. Естествено, сексът сам по себе си не може да донесе забогатяване. Проучването само регистрира връзката между високата сексуална активност и платежоспособност. Сексуалната активност е перо от здравословния начин на живот, също като здравословното хранене, коментира резултатите от проучването си Драйдекис. Според него обучението по сексуално здраве трябва да се превърне в политика на обществото, тъй като сексът има съществен принос за здравословното състояние и самочувствие на хората.