Феновете на „Добруджа”, недоволни от условията на стадион „Спартак”

Спорт

19-08-2013, 17:06

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Разпространиха Декларация до Лицензионната комисия при БФС

Декларация до Лицензионната комисия при БФС и медиите изпрати агитката на  ПФК “Добруджа” относно състоянието и отношението на персонала на стадион „Спартак”, констатирано от самите тях при посещението им тази събота за срещата „Спартак 1918” и  „Добруджа 1919”.
Те са категорични, че условията, които се предлагат на гостуващите отбори са далеч от изискванията и разбирането за професионалния футбол.
В т.нар. сектор за гости на стадион “Спартак” няма обособен вход – при пристигането на привържениците на “Добруджа”, те бяха преведени през официалния вход на стадиона, а на излизане трябваше да преминат през съборена телена мрежа, която частните охранители, наети от ПФК “Спартак 1918” придържаха с крак. Няма обособен и пункт за продажба на билети. Абсурдно е билетите за мача да се предоставят на привържениците на гостуващия отбор лично от изпълнителния директор на ПФК “Добруджа” Светослав Петров. Хигиената в т.нар. “сектор за гости” бе под всякаква критика – край него дори се бе оформило микросметище. Дори се оказа, че няма и тоалетна, се казва в декларацията
От агитката настояват Лицензионната комикия на БФС да вземе отношение и да предприеме необходимите мерки спрямо ПФК “Спартак 1918”, като ги задължи да се съобразяват с нормативните документи, или им отнеме професионалния лиценз заради груби нарушаване на изискванията.