Трансфер на Тошко Неделев в Тотнъм чупи рекорда на Стоичков

Спорт

20-08-2013, 09:31

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Подробностите за бъдещата звездна продажба

Тодор Неделев от Ботев е близо до сензационен трансфер в лондонския Тотнъм. Сделката се "пече" с цена 5 милиона лири (5,87 милиона евро) и ще е рекорд в историята за играч, продаден от родната "А" група. Тричленка от българския клуб преговаря 2 дни в Лондон и постигна устна договорка. Чака се финализиране на трансфера с документи, пише Sportline.bg.

Английският клуб, който се цели в място в Шампионска лига, следи талант №1 на Пловдив от няколко седмици и дори прати у нас главния си скаут Скот Хънт. За последните 10 дни Ботев отказа 2,6 млн. евро от Вердер за 20-годишния Неделев. Сериозен интерес имаше и от френски клуб, който не даваше повече пари, а оставяше 40% от следваща продажба за Ботев. Но ръководството на пловдивския клуб е категорично - иска над 5 милиона и присъствие в клуб 5 звезди за звездата си. Неделев дебютира за националния тим като титуляр в сряда при загубата с 0:2 от Македония.

Сделката за Неделев ще надмине досегашните рекорди за трансфер от роден клуб в чужбина. Досега най-едрите сделки бяха за Христо Стоичков (4 млн. долара от ЦСКА в Барселона), Георги Иванов (4,1 млн. от Левски в Рен) и Станислав Манолев (3,1 млн. от Литекс в ПСВ).

Тотнъм направи страхотна селекция през лятото. Мениджърът Андре Вияш-Боаш взе бразилския национал Паулиньо, испанския голеадор Роберто Солдадо, французина Етиен Капу и белгийския национал Насер Чадли. Клубът се подсили за около 70 млн. евро.