Черпят президента с коктейл "Импийчмънт"

Контрапротестът се събира на "Дондуков" 2 в 12.00 часа

Подкрепящите правителството граждани ще излязат в 12.00 часа с искане за предсрочно отстраняване от длъжност на президента Росен Плевнелиев. Това обяви Нина Гергова от гражданска инициатива "За нов обществен договор".
На протеста пред сградата на бул. "Дондуков" 2, недоволните ще организират символична почерпка на открито с т.нар. коктейл "Импийчмънт". Неговите съставки са "двоен стандарт“ - за основа и "офшорен сироп" - за подслаждане на живота. Към така получената смес се добавят чаша "вето" – за по-наситен вкус и листче ГЕРБер - за допълнително аромат. На финала всичко се поръсва с щипка "арогантност" и се сервира с "ледено мълчание" - за охлаждане желанието на народа за по-добър живот.
Според Гергова от доста време насам президентът проявява "двоен стандарт" в отношението си към протестиращите граждани. По думите й, "бабува" над нови опозиционни коалиции, стои зад задкулисните олигархични игри в страната и най-вече не спазва задължението си да олицетворява единството на нацията.
Друга причина за желаното му отстраняване е и фактът, че близо месец Росен Плевнелиев отказва да са срещне с протестиращите, както и да чуе гласа на 327 000 души от цялата страна, които подкрепят кабинета "Орешарски".