Microsoft обединява Skype и Outlook в няколко държави

Най-доброто от печата

20-08-2013, 12:33

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Microsoft официално обяви, че ще интегрира своите две най-големи комуникационни услуги – Skype и Outlook.

Новината бе съобщена късно снощи и означава, че Skype вече ще е достъпен за всички използващи Outlook в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Канада и Бразилия. По този начин всички клиенти ще могат да използват услугите на Skype директно от своя имейл. Подобно сливане не е изненадващо, тъй като компанията обяви намеренията си да го стори още през април.

„Имейлът е важен за много хора, но в някои случаи просто се налага да проведете разговор, а не да разменяте писма помежду си” сподели един от директорите на Outlook Даун Мартинуйк. „Според последни проучвания 76% потребители на Outlook след като разменят имейли с някого в крайна сметка се чуват с този човек и по телефона. Такива моменти са перфектни за Skype, защото ще се премахне нуждата от позвъняване по телефона за сметка на по-удобен и евтин начин за комуникация.”

Outlook вече има функция за свързване с акаунтите във Facebook и Gmail, така че според мнозина интеграцията на Skype е нещо напълно нормално. Google например също дава възможности на потребителите си да провеждат видео разговори директно от Gmail акаунтите си. Неслучайно още миналата година от Skype споделиха, че в близкото бъдеще софтуерът им ще замени Messenger на Microsoft, но отказаха да се нагърбят с точна дата за това.
.