Стоичков зарязва футбола, вдига хотели за 7 милиона евро

Животът

20-08-2013, 14:20

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Камата ще прави бизнес на морето

Звездата на българския футбол Христо Стоичков премина към попрището на строителен предприемач. Камата ще вдигне два суперлуксозни хотела на морето за гигантската сума от 7 милиона евро. Това разкриха за "България днес" близки до легендата.

В Ахтопол Камата планира да изгради четиризвездно бижу на север от Курортното градче. Той е закупил парцели с обща площ от 23,4 декара, върху които ще започне строежът. Хотелът ще бъде с няколко крила на по три етажа и ще е разположен в красив парк, който също ще бъде изграден според проекта. Комплексът ще предлага и два басейна, тенис кортове и фитнес зали - една на открито и една в самия хотел.

Стоичков е постигнал договорка със свои испански партньори, които ще осигурят 60% от цялата инвестиция. Идеята е баровския хотел да идват почиващи от Иберийския полуостров и Франция.

Бившата звезда на Барселона планира да строи и на Свети Влас. Там Камата ще си партнира с могъщите братя Диневи. Според проекта Диневи и Стоичков ще построят спортно-рехабилитационен комплекс с луксозна хотелска база. Целта е да се привличат богати туристи от Западна Европа. Планира се хотелският комплекс да работи и с НОИ и да действа като санаториум.

Очаква се двата хотела да бъдат готови окончателно през 2015 година.