Бум на сватби - 27 ритуала на 7 септември

Животът

20-08-2013, 16:08

Снимка:

интернет

Автор:

Ивайло Иванов

Всичко от Автора

Хилядарка излиза сватба на Античния театър

След края на Бородичните пости започва сезонът на сватбите. За 31 август в Пловдив са планирани 20 церемонии, а на 7 септември 27 двойки ще встъпят в брак. За разлика от 12.12.2012 година, когато десетки влюбени са казаха "да", сега в "Радостни обреди" липсва истерия около някоя по-специална дата.

Близо хиляда лева струва да си направиш сватба на Античния театър. Следващата събота чужденец и българка ще се венчаят пред мраморните трибуни и каменния декор. Това е третата сватба на древното място за тази година, каза за Plovdivutre.bg Иванка Ставрева от ОП ”Радостни обреди”.

Все повече са смесените бракове. Българите смело пристъпват към сватба с представители на други народности. Това се отнася в еднаква степен както за мъжете, така и за жените, допълва тя.

Античният театър е върхът на айсберга от изнесени сватби. В последно време те са особено популярни. За бракосъчетание в място по ваш вкус в почивен ден ще платите 240 лева. Класическата сватба в обредния дом е със 100 лева по-евтина. Ако държите на традициите можете да изберете ритуала ”Тракийска сватба”. Той ще ви струва 260 лева в обредната зала или 360 – ако изберете друго място.