Протестиращите блокираха движението на площад „Независимост”

Животът

20-08-2013, 19:52

Снимка:

‪#‎ДАНСwithme‬

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Управляващите жертват гражданския мир, за да останат на власт!

Протестиращите срещу правителството блокираха движението на площад „Независимост” в столицата

Протестиращите в столицата, които за поредна вечер изразяват недоволството си срещу правителството на Пламен Орешарски, блокираха движението по бул. "Цар Освободител" и по бул. "Княз Александър Дондуков" в района на Министерски съвет, предаде Агенция Фокус.

Недоволните скандират "Червени боклуци", свирят със свирки, надуват вувузели, носят българското знаме и знамето на Европейския съюз и скандират "Оставка".

В района на площад "Независимост" има полицейско присъствие.
Преди движението в района на площад "Независимост" да бъде спряно, преминаващите автомобили изразиха съпричастност с протестиращите като свиреха с клаксони. 


20:31
Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски, които за поредна вечер се събраха пред сградата на Министерски съвет, са били около 200 към 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Обстановката е спокойна, няма нарушения на реда. Полицейските служители охраняват протестните действия.
 


20:36
Протестното шествие в столицата достигна сградата на Народното събрание. Протестиращите скандират „Оставка”. Те са се концентрирали пред централния вход на сградата на Народното събрание. Част от протестиращите се разотиват.

Имаше протестиращи, които очакваха протестното шествие пред паметника на „Цар Освободител”. Някои от тях свиреха на пианото и рояла, поставени пред паметника.

Сградата на Народното събрание е обградена от полицейска лента и железни ограждания. В района има полицейско присъствие. До момента протестното шествие преминава спокойно.