"Веселата уличка" в Созопол дразни местните повече от туристите

Туризъм

21-08-2013, 06:30

Снимка:

e-burgas.com, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Само 5 жалби срещу шума са подадени в градчето през юли

Созопол, който е като пристан на спокойствието, може да се похвали със спад в броя на оплакванията, но не и с липсата им.

От това лято общината монтира на всички критични и натоварени точки съвременно видонаблюдение. Информацията за него е причина за по-голямо спокойствие и от страна на местните и от страна на туристите.

Жалби обаче и това ято не липсват, споделят служителките в Центъра за приемане на жалби и оплаквания. През месец юли, заради шум са получени  общо 5 сигнала. В Созопол обаче жалбите са предимно от местни хора и български туристи, а недоволството им отново е свързано с веселите туристи след 11 часа през нощта.

Известната на всички, ходили до Созопол „Веселата уличка”, коят осе намира по протежението на площад „Черно море” до самия бряг е основната взета на прицел от почиващите. По нея кипи живот 24 часа, седем дни в седмицата. По нея са разположени денонощни магазинчета, сергийки, заведения, а потокът от хора не спира и в ранните утренни часове.

„Местните хора се жалват предимнно от шумни компании – през юли имахме две такива жалби. Специално от музиката в заведения  обаче няма оплаквания. Българските туристи, коит ожимеят в къщите около „веселата уличка” също пускат сигнали, заради шума от навалицата, но той през лятото няма как да се контролира, дори да има денонощен престой на охрана”, обясниха от общинския Център.