Google Map Maker активна и у нас

Животът

21-08-2013, 08:34

Снимка:

www.google.com

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Потребителите на услугата могат да добавят картографски данни

Услугата Google Map Maker вече е активна за България. Тя позволява на потребителите да допринесат със своите знания на местно ниво за по-детайлна и изчерпателна карта на променящия се свят наоколо, съобщиха от интернет гиганта.

От вторник страната ни може да се картографира по-детайлно, което ще спомогне и за създаване на по-точна и обогатена карта на цяла Европа, представена чрез Google Maps, Google Earth и Google Maps за мобилни устройства. Всеки може да сподели забележителностите на българското Черноморие, като например добави чрез Маp Maker всички свои любими ресторанти, хотели и заведения в курортите, както и допълнителна информация като упътвания за шофиране към живописните дефилета на България, градините, лозята и селата по трасето. Могат да се добавят дори маршрути на най-добрите туристически пътеки в Родопите или Стара планина, или велоалеи в София и Пловдив. След като бъде одобренo, допълнениeто ще отразява по-точно реалната картографската информация за града, квартала или любимата местност в Google Maps.

Целта на Google Map Maker е да се подобри качеството и точността на информацията, налична в Google Maps. Онлайн инструментът на Google позволява на потребителите да добавят и редактират картографските данни за повече от 200 страни и региони по света. Не съществуват граници при редактирането или моделирането. Всеки потребител може да прави промени, да преглежда промените на другите потребители и да поправя неточните или остарели данни.