Карта на сънищата

Животът

21-08-2013, 09:47

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Как да се научите да ги тълкувате

Отдавна хората използват сънищата за предсказване на бъдещето, анализ на настоящето и разгадаване на миналото. Този, който умее правилно да ги тълкува, може да стане много по-щастлив, да избегне редица проблеми и да не пропусне ценни възможности.

Някога хората са строили специални храмове, в които са заспивали с надеждата да сънуват пророчески сън, който ще им помогне да получат отговор на въпрос, който ги вълнува или да разрешат труден проблем. Днес няма такива храмове, но да се научим да тълкуваме сънищата си като преди, е в нашите ръце.

Първото нещо, което трябва да направите, ако искате са станете добри гадатели, е да си водите дневник на сънищата. Всяка сутрин, след събуждането си, подробно записвайте какво сте сънували. Важни са всички детайли, дори най-незначителните. Отделете отделно внимание на усещанията си по време на съня. Опишете какво сте чувствали, какъв опит сте събрали.

Прочетете написаното след 2-3 седмици. Постарайте са да намерите отговор на следните въпроси:

- Има ли някакви шаблони, които се повтарят в сънищата ви?

- Откривате ли връзка между събития, случили се в реалния ви живот и сънищата?

- Кого и какво сънувате най-често?

Отговаряйки си на тези въпроси, вие ще можете да разберете кои сънища са най-важни за вас. Също така ще знаете на какво да обръщате внимание в съня си и какво да игнорирате.

Втората стъпка към формиране на навика за тълкуване на сънищата е стимулиране на сънища. Не е задължително пасивно да чакате нови и интересни сънища - вие можете да се научите да ги привличате. За тази цел е необходимо:

- Да се подготвите. Предметите, звуците, миризмите, които ви заобикалят, трябва да ви носят усещането за максимален комфорт. Полезно е от време на време да ги променяте – новото пространство ще ви помогне да сънувате нови необичайни сънища.

- Да заспивате по подходящия начин. Преди да заспите извикайте пред очите си няколко образа. Съществуват няколко варианта: ако сте запознати с картите Таро изберете си една от тях и си спомнете как изглежда. Можете да си изберете и всякакъв друг образ. Вашата задача е да го задържите пред погледа си докато заспите.

- Да се събуждате по подходящия начин. Когато се събудите не бързайте да скачате от леглото. Позволете си още няколко минути да полежите в леглото, протегнете се, постарайте са да възстановите съня си. Опитайте се да се задържите в това състояние – между съня и реалността, тъй като това ще ви помогне по-добре да запомните своя сън. След това го запишете в дневника.

Описаните упражнения са само първите стъпки за желаещите, които искат да се научат да тълкуват сънищата си.

Източник: tia.bg