Пламен Димов защити шампионската си титла

Спорт

21-08-2013, 10:52

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

31-годишният пловдивчанин се превърна в герой за "царския" тим

Капитанът и лидер на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" Пламен Димов стана убедително национален шампион на България в най-тежката и престижна дисциплина на писта - "издръжливост по точки". Това стана по време на държавното лично-отборно първенство на страната за мъже и младежи, където колоездач №1 на Пловдив дублира и защити шампионската си титла от миналата година в същата дисциплина.

С поредния си успех 31-годишният пловдивчанин се превърна в герой за "царския" тим. В шампионски стил и с отлично темпо, Пацо, кара като лъв на колодрума в Разград - по 40-километровото трасе с 120 обиколки на пистата и  спринт на всяка 6-та обиколка. С брилянтна тактика и с отлична "езда" Димов изпревари основните си конкуренти в крайното класиране, като ги остави далеч след себе си. След него, на чувствителна разлика, останаха Станимир Чолаков от „Хемус 1896” – Троян, и Борислав Иванов от столичния "Левски".

Димов можеше да измъкне медал и в други дисциплини от индивидуалната надпревара, но след спечелената шампионска титла в "издръжката" реши малко да "отпусне" педалите.

"Много съм щастлив от тази шампионска титла, защото на практика защитих златния си медал от миналия сезон. Тази дисциплина е много трудна и съм доволен, че отново съм първи в нея и за втора поредна година на държавния ни пистов шампионат аз ставам шампион. Благодарен съм и на момчетата от моя тим, които много ми помагаха", коментира Пламен Димов - "Поздравявам и моя колега от „Спринт” - Разград - Мирослав Минчев, който успя да подобри републиканския рекорд на 1000 метра от място, като направи по-добро постижение от подобрения от него през миналата година 8-годишен рекорд".

Победител на 4000 метра индивидуално преследване стана Станимир Чолаков от „Хемус 1896” – Троян; а на скрач – бившият колоездач на "Цар Симеон 1898" Борислав Иванов, който сега кара за „Левски”. Отборен първенец стана тимът на „Хемус 1896” – Троян.