Бизнесът във Виетнам и Малайзия срещна български студенти

Новините

21-08-2013, 14:12

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Група студенти, които следват в британските магистърски програми на Висше училище Международен колеж (ВУМК) и Университета Кардиф Метрополитан (Cardiff Metropolitan University, UK) в България посетиха Малайзия и Виетнам по време на лятно учебно пътуване. В двете азиатски държави бяха организирани серия от бизнес срещи и академична програма, съобщават от ВУМК Добрич.

Основните акценти в академичната програма в Малайзия бяха върху Blue Ocean Strategy, като студентите бяха приети от Малкълм Мъри (Malcolm Murray), старши мениджър Комуникации в Malaysia Blue Ocean Strategy Institute (MBOSI).  

След учебната среща в Малайзия, за бъдещите британски магистри бе организирана лекция във Виетнам – Хо Чи Мин. Професор Nguyen Thi To Nga, декан на факултета по Международни отношения на Виетнамския Национален Университет представи на българската група особеностите на социално-икономически модел на развитие и влиянието на миграцията в Азия.

Учебните пътувания в британските магистърски програми в България се провеждат всяка академична година и имат за цел да запознаят студентите с работата на едни от най-големите компании в света. През последните три години организираните бизнес срещи и уоркшопове се организират в Азия – Хонк Конг, Сингапур, Шанхай, Пекин, Куала Лумпур.

«По време на обучението във Варна и София каним гост-лектори, мениджъри на различни компании, за да споделят опита си. От друга страна пътуванията в Азия  предоставя шанса, студентите да се запознаят с различни бизнес възможности и гледни точки и да се срещнат с потенциални партньори за бъдещата им кариера. Виетнам и Малайзия са сред най-растящите икономики в Азия и света, при това, връзките им с различни международни компании, както и производствените им мощности много често служат за трамплин на много компании. Азия е не само най-печелившата икономика през последното десетилитие, но също така и домакин на много бизнес партньорства. В тази насоко видяхме среда, която е благоприятстваща за създаване на такива учебни бизнес пътувания.» - споделят организаторите от висшето училище.