В чужбина не е важно с коя спиш, а как играеш!

Спорт

21-08-2013, 15:42

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Младата звезда на Ботев Тошко Неделев е поредното доказателство затова

Някои знае ли коя е приятелката на Тодор Неделев? Звездата на Ботев има ли такава? Феновете в Пловдив, а и в цяла България се захласват по това какво прави младия халф с топката в краката, а не заради това коя му мачка чаршафите.

Само преди ден стана ясно, че Неделев е на крачка от своя голям връх – трансфер в английския Тотнъм. Не, не е грешка. Същият този Тотнъм с Гарет Бейл на Андре Вилаш-Боаш. Хора от спортно-техническия щаб са останали очаровани от качествата на Тошко, а сделката по думите на всички засегнати се „пече”.

В последните години все повече фокусът от ситуациите на футболния терен се е изместил под завивките на играчите. И за жалост понякога интересът е по-голям. Тези хора, футболистите, са взети в дадени отбори, за да показват качествата си долу на зеления килим, а не на този в дома върху някоя силиконова гърла. Е, в леглото на младия Тошко няма такава жена.

Халфът имаше приятелка от Пловдив, горе-долу на неговите години, но вече тя е минало и това личи от играта му. Неделев си прави каквото поиска на терена. Ама така се става голям футболист. Главата му е чиста, а мислите му са насочени само и единствено в изявите на терена с жълто-черния екип, а от скоро и с националния. Засега младият състезател на Мъри е тръгнал по най-правилния път и още по-важното - без едрогърда мадама, която мисли в коя чалготека да бъде, докато той е на лагер преди поредния за него двубой. Точно по този път от години вървят едни от най-успелите ни футболисти зад граница. Нападателят на Фулъм Димитър Бербатов вече сигурно е забравил от колко години се подвизава по чуждестранните терени, но със сигурност знае колко снимки на него и половинката му Елена са излизали в българския и международния печат. Броят се на едната му ръка, защото Берба пази личния си живот далече от публичното пространство. Така е и със Станислав Манолев, който също до лятото носеше екипа на Котиджърс. Грета е до национала ни още от времето когато той риташе в родния и Ловеч. Двамата се неразделни, но в България Грета не е познато лице и е почти невъзможно някои да я посочи и да каже: „Това е гаджето на Манолев”. Друг от бившите играчи на Литекс - Георги Миланов, също направи сериозен трансфер зад граница и вече е част от московския ЦСКА. За дългогодишната му приятелка трудно може да се говори много, защото Мария си знае мястото - под сянката на Георги, а не обратното.

Сега някои ще каже - да ама Алисия и Ники Михайлов са публични личности, но кариерата на вратарят върви нагоре. Фолкдивата знаеше добре правата си и не висеше постоянно на главата на Ники в Еншеде. Затова и той успява.

Футболът и красивите жени вървят ръка за ръка, а това не е от днес или вчера.

Тодор Неделев ще има възможност да се запознае с много хубави момичета. Важното е обаче те да си знаят мястото – в сянката на футболистите. Така както са Елена на Бербо, Грета на Манолев и Мария на Жоро Миланов. Примери колкото искаш на добри футболисти, на които им се сгромолясват кариерите заради жена. Качествата на младия Тошко от Ботев са безспорни, а вече и в Тотнъм ги видяха. Сега е важно за Неделев да е спокоен и да продължи с великолепните си изяви на терена, а жените да останат на заден план. Защото големите отбори в чужбина ги интересува колко си добър с топката в краката, а не кое е момичето в леглото ти.

Източник 7 дни спорт/ Sportline.bg