Времето в четвъртък - слънце, може и облаци

Животът

21-08-2013, 18:54

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Опасността от пожари продължава да е голяма. Бъдете внимателни!

Слънчев четвъртък с временни увеличения на облачността прогнозират синоптиците.

През нощта времето ще бъде ясно, а вятърът чувствително ще отслабне, над много райони ще стихне. Утре ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над Западна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури ще са между 28° и 33°, за Пловдив 32°.

Поради продължителното засушаването в страната, високите температури и вятърът индексът за пожароопасност е утре също ще е много висок – особено в Централна и Източна България. Бъдете внимателни при боравене с огън!

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд умерен североизточен вятър. Над планините също ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност след обяд над масивите от Западна България. Ще е почти без валеж. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток.

В петък и през почивните дни ще има слънчеви часове, но ще има и висока и средна облачност, а в следобедните часове главно над западните райони ще се развива и купеста облачност, на отделни места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми, пише Фокус.