Манекенка-убийца получи условна след зверска катастрофа край Старо Оряхово

Крими

22-08-2013, 08:17

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

В знак на протест Фейсбук е наводнен със снимка на виновната Емилия Нанева, гарнирана с надпис "убийца"

Година след тежката катастрофа на пътя Варна - Бургас край Старо Оряхово, в която на място загинаха двама души, убийцата им получи условно наказание.

Присъда от 3 години лишаване от свобода, с 5 години изпитателен срок и отнемане на книжката за две години и половина даде Варненският окръжен съд на причинителката на зверското автомеле Емилия Йорданова Нанева

На 18 август миналата година, около 5:30 ч. сутринта, Нанева предприема изпреварване по пътя Варна - Бургас, на 500 метра след Старо Оряхово, посока Варна. Маневрата е в забранен за изпреварване участък, без видимост и при наличие на мъгла.

29-годишната софиянка, шофираща товарна "Тойота" със софийска регистрация, започва неправилното изпреварване с бясна скорост, не успява да овладее автомобила и се блъска в "Киа Сийд" с полска регистрация. От удара навлиза в лентата за насрещно движение и удря варненски "Ситроен". При сблъсъка на място загива 38-годишният Младен Кънев, който кара ситроена. Умира и 39-годишната му спътничка, която е служителка във фирмата на Кънев. Виновната за смъртта на двамата се отървава само с фрактура на лумбален прешлен и натъртвания.

На 20 август тази година, съдия Соня Нейкова призна Емилия Нанева за виновна, като джигитката получи условно наказание. Аргументът на съдията за издадената присъда е, че извършителката няма предишни нарушения и е самотна майка с малолетно дете, за което трябва да се грижи подобаващо, т.е. да бъде на свобода.

По време на делото се появява приятелят на Нанева - бизнесменът Явор Златанов с охраната си. Присъствието му в съдебната зала, е в знак на подкрепа към неговата любима. Златанов е собственик на фирмите "Изамет", произвеждаща ескалатори и асансьори и транспортната "Изамет Транс", на чието име се води тойотата, с която Нанева причини катастрофата. Бизнесменът обаче е по-известен като бивш съпруг на Радост Драганова от предаването "Огледала".

Веднага след прочитането на присъдата,  привърженици на ЦСКА подеха кампания за справедливо наказание за жената, затрила два живота. Намесата на футболните запалянковци е поради факта, че загиналият Младен Кънев с прякор Байо е един от най-популярните фенове на "червените". Веднага след прочитането на присъдата, в знак на протест привържениците на отбора наводниха Фейсбук със снимка на Нанева, гарнирана с надпис "убийца". Името на Емилия Нанева, която работи като манекенка проби в медийното пространство през 2010 г., когато официално заживя под един покрив с Явор Златанов, малко след развода му с Радост.  

Байо със семейството си

Децата на Младен Кънев никога вече няма да видят баща си

Емилия Нанева не се свени да показва как върви живота й, и редовно публикува снимки на профила си във Фейсбук