Добро утро, денят е прекрасен!

Мисия Пловдив

22-08-2013, 06:45

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в Пловдив и региона на 22 август

Добро утро, Пловдив! Хубав и незабравим да е денят ти, драги читателю!

Времето. Слънчев четвъртък с временни увеличения на облачността прогнозират синоптиците.

Максималните температури ще са между 28° и 33°, за Пловдив 32°.

В петък и през почивните дни ще има слънчеви часове, но ще има и висока и средна облачност, а в следобедните часове главно над западните райони ще се развива и купеста облачност, на отделни места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми.

Промени в движението. От днес до 26.08.2013 г., включително,  се затваря за движение участъкът на пътна връзка  бул.”Цар Борис III Обединител” до ул.”Гладстон”.  

От Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ информират, че се променя маршрутът на автобусни линии № 9 и 93. Виж промените ТУК.

Събитията. Сдружение "Майки срещу дрогата" правят среща с журналисти от 10.30 ч в къщата на ул. "Арда" 9 А. Поводът за пресконференцията е началото на нов проект "Заедно срещу наркотиците". Ще бъде представен анализ на ситуацията на база работа със семейства на наркозависими.

В община Стамболийски стартира голям проект за изграждане на канализация и пречиствателна станция за отпадни води. Общата стойност на проекта е над 41 млн. лева. На първата копка ще присъства и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. Старт на дейностите ще бъде даден в местността "Голяма пара" в Стамболийски в 10.30 часа.

Изложба. 15 платна маслена живопис подрежда в Арт пространството на Клуб Тотал Спорт пловдивската художничка Цветана Янева-Гумеля. Експозцията е с мотото „Изложба в разгара на лятото“ и събира горещи картини от 4 различни цикъла: Танцувай с мен, Комикси, Диво животно и Сезони.

Тук е едно от най-хубавите места в Пловдив за представяне на картини – споделя Цветана в аванс, канейки почитателите на изобразителното изкуство на откриването на експозицията. То ще бъде от 18 часа, когато на чаша вино домакините от Тотал Спорт ще  посрещнат гостите си с експресивната художничка и с оживелия в багри от картините й първи етаж на Клуба.  

Премиерите в кината. Заглавията, които днес ще радват злитеби: KICK-ASS 2 (2013), Сем. Милър (2013) Премиера, Смърфовете 2 (2013).