Ситуацията край село Локорско е овладяна

Мисия София

22-08-2013, 08:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

40 огнеборци гасят пожара край Локорско

Голям пожар бушува край София!

Няма горящи огнища в района на пожара

Няма горящи огнища в село Локорско, съобщиха от Столична община след направен оглед.

От 05.00 часа тази сутрин е обходен терена на селото, където вчера възникна голям пожар. На мястото има 10 пожарни автомобила, три водоноски и два автомобила и служители на дирекция Обществен ред и сигурност към Столичната община.

Пожарът в землището между селата Локорско, Войняговци и Челопечене възникна вчера около обяд. Пламъците избухнаха в борова гора и се разпростряха върху 500 дка. 

Общо 220 огнеборци, военнослужещи и служители на горското стопанство са съсредоточени в района на пожара. Доброволци от местното население също помагаха при гасенето. Към 16.00 часа 14 специализирани единици противопожарна и помощна техника са включени за ограничаване на разрастването на огъня. Имаше и хеликоптер на Министерството на отбраната.

Пожарникарите успяха да спасят един човек, който се намирал в гората, когато се разразил пожарът.

 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи пред Фокус, че обстановката в района на пожара при софийското село Локорско е спокойна и пожарът е овладян.

"На места има единични огнища, които се наблюдават от пожарната, очаквам да бъда изгасени пред деня. Ще продължи и наблюдението на територията на целия пожар", обясни кметът.

През цялата нощ е имало дежурни екипи на пожарната и на Агенцията по горите. Кметът на селото е бил на място през цялата нощ, както и дежурен от Дирекцията по сигурност към Столична община.

Имахме дежурен екип от доброволци, които бяха на разположение, но не се наложи да бъдат мобилизирани, обясни Фандъкова.
Към момента обстановката е спокойна. През цялата нощ на място имаше шест пожарни автомобила и две водоноски, имаше и достатъчно хора и доброволци от селото.