Пожарите са овладяни

Животът

22-08-2013, 10:10

Снимка:

Областна администрация

Автор:

starazagorautre

Всичко от Автора

Обстановката е спокойна

Пожарът край старозагорското село Остра могила е овладян, не е допусната опасност за живота на хората, Областният кризисен щаб продължава да следи ситуацията в региона, информира  Областният управител Живка Аладжова, председател на Щаба. Огнената стихия изпепели  около 1 500 дк  площ (500 дк – широколистни дървета и 1000 дк тревиста растителност). Няма замърсявания на въздуха, сочат измервателните станции на РИОСВ, извършва се непрекъснат контрол.  В гасенето на огъня  край Остра могила участваха огнеборци и техника  от ОУ ПБЗН, от 61-ва Стрямска бригада на Сухопътни войски, Регионалната дирекция на горите и др.
В локализирането на пожара  участва верижна техника  от „Мини Марица-изток”. Тежкоподвижните машини (2 бр. бяха  включени към 21 часа в мероприятията за ограничаване на огъня.
Локализирани са и трите големи пожара към момента, край тлеещите терени – на север от кв. „Трите чучура – Север” и до селата Змейово и Остра могила бдят дежурни екипи за недопускане  възобновяването на пламъците. Тази сутрин  започнаха огледи на периметъра в обгорелите местности.  Обстановката е спокойна.
Днес Областният управител ще се срещне с министъра на отбраната Ангел Найденов и ще постави въпроса за скъсяване процедурата   по включването на модулните формирования на Сухопътните войски в противопожарните мероприятия на територията на Старозагорски регион.