Младежи ще се борят с глобалното затопляне

Мисия Добрич

22-08-2013, 11:20

Снимка:

xnetbg.com

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Организират еднодневно обучение

Добруджанско Аграрно и Бизнес училище  организира еднодневно обучение за младежи, свързано с борба с глобалното затопляне и климатичните промени. Събитието ще включва интерактивни игри и уоркшопове, които да провокират креативността и състезателния дух на участниците, като същевремено ги запознаят с различни начини за опазване на околната среда, иновативни еко-практики и предложения за това как по-добре бихме могли да се грижим за нашата природа.
Обучението се организира в рамките на проект  "Предаване на екологична отговорност в междукултурна среда: Комуникационни техники за мобилизиране на младежки дейности за борба с промяната в климата". Проектът е иницииран в България, Италия, Полша, Кения, Танзания и Непал.
Конкретната цел е да се приобщят млади хора от България към идеята за отговорно отношение към климатичните промени и да мотивира активното им участие в опазването на околната среда.
Обучението е отворено за всички младежи, които имат интерес по темата. То ще се проведе на 26 август  във Варна, ул. "Оборище" 13А, стая 408.