Най-после! След 4 години отново ще има дерби между Спартак и Марица

Спорт

22-08-2013, 11:57

Снимка:

spartakpd.info

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Гладиаторите удариха Асеновец с 2:0 за Купата, кършиякалии са следващият им съперник

След 4-годишно прекъсване Пловдив отново ще има своето малко футболно дерби! Отборите на Спартак и Марица ще излязат в официален мач от турнира за Купата на България в сряда, 28 август. Срещата е от 18 часа на стадион „Марица”.

До този сблъсък се стигна, след като гладиаторите удариха Асеновец с 2:0 пред около 300 зрители на стадион „Тодор Диев”.

Plovdivutre.bg припомня, че за последно малкото пловдивско дерби се игра през сезон 2008/ 2009 в Източната „Б” група.

На 17 август 2008 година Спартак излъга Марица с 1:0 във 2-ия кръг, като единственият гол вкара Иван Площаков в 23-ата минута. След мача наставникът на кършиякалии Иван Петров – Чекиста подаде оставка.

Вторият мач се игра на 15 март 2009 година, когато Марица отново губи от Спартак с 0:1 след попадение в самия край на мача на играещия в момента в Ботев Йордан Христов.

Иначе срещу Асеновец още в 5-ата минута спартаклии поведоха с гол от дузпа на Читаков. Нарушението бе свирено заради фаул срещу Юруков.

Четвърт час преди края Андреев вкара красив гол след самостоятелна акция за окончателното 2:0.

Спартак игра в състав: Витанов, Парнаров, Куртов, Йотов, Кордов (кап.), Стаев, Колев, Ем. Иванов, Юруков, Андреев и Читаков.

Като резерви влязоха: Атанасов на мястото на Стаев, Ст. Димитров на мястото на Юруков и Герджиков на мястото на Парнаров.