Ремонт спира трамваите по бул. "Христо Ботев"

Мисия София

22-08-2013, 14:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Движението ще бъде спряно от 24 август до 1 септември за линиите 1, 3, 4, 6, 7, 20 и 22

Основен ремонт на част от трамвайния път по бул. "Хр. Ботев" и пл. "Възраждане" спира трамваите в участъка, съобщиха от Столична община.

От 24 август до 1 септември ще бъде спряно движение на трамваи с номера 1, 3, 4, 6, 7, 20 и 22.

Причината - ремонт на кръстовището на бул. "Христо Ботев" и ул. "Пиротска" и на трамвайна стрелка от съоръженията на пл. "Възраждане".

Трамваите по линия 1 ще се движат от ж.к. "Иван Вазов" до пл. "Македония" и оттам по ул. "Алабин" до Съдебната палата – двупосочно.

Трамваите по линия 3 ше се движат от кв. "Орландовци" до бул. "Кн. Мария Луиза" и оттам до надлез "Надежда", ул. "Скопие", бул. "К. Величков" и от ул. "Цар Симеон" до "Захарна фабрика" – двупосочно.

Трамваите по линия 6 от ж.к. "Лозенец" ще се движат по маршрута си до пл. "Възраждане", а оттам – по бул. "Ал. Стамболийски", бул. "К. Величков", ул. "Скопие" и по маршрута си – двупосочно.

Трамваите по линия 7 ше се движат от ж.к. "Борово" по маршрута си до пл. "Възраждане", бул. "Ал. Стамболийски", бул. "К. Величков", ул. "Скопие" и по маршрута си – двупосочно.

Маршрутите на трамваите по линия 20 и 22 се скъсяват до Младежкия театър.

За периода от 24 август до 1 септември се закрива маршрутът на линия номер 4.

С увеличен брой на обслужващите мотриси ще са линиите с номера 5 и 18.

По време на ремонтните дейности без транспортно обслужване ще останат участъците от бул. "Христо Ботев" – от пл. "Възраждане" до бул. "Сливница" и ул. "Пиротска".