23 август: Любов, Любов... горещ картоф

Слънце в Дева, Луна в Овен

Астрологична картина на деня - 23 август

В петък ще се събудим в изцяло променена астрологична обстановка. Слънцето напусна жизнерадостното великолепие на своето лъвско царство, за да се потопи в реалността на прагматичната и приземена Дева и още утре ще бъде последвано от Меркурий, който ще се разпорежда царски в своите владения до 9-ти септември. Така небесният Владетел и неговият Посланик разменят ролите си на домакин и гост. Би следвало тази промяна да внесе повече  разбиране и практичност в ежедневието ни, благодарение на които лесно да ни се удаде да съгласуваме плановете и намеренията си с реалността. Едва прекрачили прага обаче, те ще поемат опияняваща доза илюзии от Нептун, поради което преценките и оценките ще бъдат далеч от реалността. Особено онези, които касаят деловите и любовните взаимоотношения - ключова тема в настоящата седмица. Настъпва златен период за мошеници, измамници и крадци - от джебчийките по пазарите, през политическите машинации и мащабните медийни манипулации, до големите задкулисни игри на корпоративните капитали. Дори увлечените в романтиката на летните залези няма да бъдат пощадени - флиртовете и романтичните запознанства ще бъдат вълнуващи, но опасни поради склонността към илюзии и самозаблуди и нагласата да се приема желаното за действително. Бъдете внимателни - въображаемите принцове и принцеси, които сте срещнали, вероятно няма да оправдаят очакванията ви и могат бързо да загубят обаянието си, когато свалите розовите очила на първоначалното си опиянение.

Още днес партньорствата ще се превърнат в "горещия картоф" - добре препечен от Луната, която преминава в огнения Овен и активира големия космичен кардинален кръст образуван от Уран в Овен, Юпитер в Рак, Венера във Везни и Плутон в Козирог. Компания, в която всеки е срещу всеки, има собствено мнение, аргументирани позиции и безпогрешни оръжия, готови по незначителен повод да влязат в употреба. Изблици на ревност, потиснат гняв и претенции могат сериозно да застрашат хармонията във връзката ви. Помислете готови ли сте да рискувате загубата на скъпи за сърцето ви хора, преди да се поддадете на водовъртежа от емоции. Бъдете по-деликатни в общуването - обиди ще възникват по незначителни поводи, а споровете и конфликтите ще задълбочат проблемите във взаимоотношенията.

Работа и бизнес
Непредвидени обстоятелства или внезапен отказ от съществуващи споразумения, могат да породят криза и разпад в съществуващите делови партньорства. Повод и причина могат да бъдат имуществени и финансови претенции и разногласия по повод генериране и разпределение на съвместни ресурси, както и противоречиви визии, относно бъдещото управление и развитие на съвместни проекти. Категорично се въздържайте от инвестиции, важни финансови стъпки и  споразумения. Деловите партньорства и начинания стартиращи сега вероятно ще донесат повече загуби, отколкото печалби.

Здраве, хранене и красота
Периодът е подчертано опасен за здравето. Бъдете внимателни и спазвайте всички правила за безопасност. Възможни са битови аварии с ел и газови уреди, производствени аварии, транспортни катастрофи и случайни травми породени от невнимание и неовладяна агресия. Суицидните състояния при хора с нестабилна психика също ще зачестят. Опасности се крият и в погрешно поставени диагнози и назначено лечение. В случай, че не можете да отложите посещението при лекаря или в лабораторията, потърсете потвърждение за лабораторните резултати, диагнозата и лечението.

Най-сигурният начин да овладеете напрежението и да запазите присъствие на духа е да търсите повече източници на неподправена радост и бликаща енергия, и по възможност сами да станете техни проводници. Любимият спорт, танците и смеха са ваксината, която ще ви предпази от всички опасности и неприятности.