От НФСБ алармират за забавяне отварянето на КПП при село Северняк

Мисия Добрич

22-08-2013, 16:48

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Национален фронт за спасение на България ще изпратят писмо до Министерството на Външните работи, Министерството на транспорта и МРРБ, в което ще изискват информация за сроковете на изпълнение и осъществяване на контрол върху един най-големите инфраструктурни проекти, който се изгражда на територията на Добричка област, заяви на пресконференция днес Костадин Костадинов, регионален координатор на НФСБ. Става въпрос за отварянето на КПП при с. Северняк, свързващ  общини - Крушари и Добромир.
Пътя до там трябва да бъде готово до края на октомври, но все още липсва информация, кога ще бъде изградено съоръжението, което ще урежда преминаването от едната държава в другата.
Костадинов се опасява, че има вероятност да имаме път, по който няма да се минава. Подобни примери у нас има много, допълни той.
Според Костадинов, страната и областта имат интерес това този КПП, защото статистиката говори, че търговският баланс между България и Румъния е положителен, процентът на износ към северната ни съседка е по-голям, от колкото в обратна посока, румънските туристи у нас са много повече, в сравнение с българските, които избират румънските курорти за почивка. Трябва да отворим пътищата, за да могат румънците да идват тук и да харчат парите си, допълни Костадинов.