Митьо Очите влиза в ММА бизнеса за 40 млн.лева

Крими

23-08-2013, 10:00

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Очите стана земеделец, сади еко домати в Кошарица

Митьо Очите станал алпинист

На последния турнир в Свети Влас преди десетина дни беше засечен като зрител знаковият подземен бос

Над 40 милиона лева годишно се въртят в ММА бизнеса, сочат различни експертни оценки. За справка това са парите, които се харчат в родната футболна "А" група за същия период от време, пише в. "168 часа".
ММА боевете са един от хитовете у нас в последните години. Този вид спорт или бизнес направи първите плахи стъпки у нас през 2007 година. Сега вече е една добре структурирана дейност с много измерения. В бизнеса са намесени интересни персони, част от които са попадали и в криминалните хроники. 
Любопитно е, че на последния турнир в Свети Влас преди десетина дни беше засечен като зрител знаковият подземен бос от Несебър Димитър Желязков-Очите.
В ММА средите вече усилено се говори, че той иска да си създаде свой клуб и дори своя федерация и също да влезе в бизнеса. Очите бил впечатлен от интереса и печалбите, които се генерират в този сектор, и искал също да се включи в него. Той бе задържан през 2007 година точно когато свободните боеве у нас прохождаха. След излизането си на свобода Очите е посетил няколко битки и вече бил амбициран да се включи в играта като собственик и промоутър на турнири.

Бизнесът с ММА битки върви с пълна сила и вече се превръща в доходоносно начинание. 
Изчисленията показват, че от един турнир със силно международно участие се завъртат интересни обороти. Обикновено залите са с капацитет по 2000 души. Входът е 20 лева. Това прави 40 хиляди лева от входни билети. До самия ринг има над 200 ВИП места със специални маси, оборудвани с напитки, мезета и дори енергийни питиета. Едно ВИП място варира от 200 до 500 лева в зависимост къде се намира. Средно излиза около 300 лева. Така от тях се събират още 60 бона.