Кръгът „Царско село” поиска ЦСКА от Лупи

Спорт

23-08-2013, 12:48

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Стойне Манолов и Лъчо Танев преговарят с Кирил Домусчиев

Кръгът „Царско село”, кръстен на едноимения хотелски комплекс, е поискал от Александър Томов оперативната власт в ЦСКА, научи Sportline.bg от участници в разговорите. Идеолог на цялата работа е бившият директор на „армейците” Стойне Манолов, който е и собственик на комплекса. Помага му мениджърът Лъчезар Танев.

Манолов вече е имал официална среща с Лупи, на която е предложил той и хората му да поемат оперативната власт. Томов пък ще държи акциите до листването им на борсата, ако въобще мисли да го прави. В противен случай ще ги продаде на „Царско село”. Фалиралият политик нямал нищо против подобна задруга, но след Нова година. Дотогава Лупи се надява да обере парите на феновете на ЦСКА със замислената схема с 2 милиона акции, които са уж за набиране на капитал.

Лъчезар Танев, който е много близък приятел на Стойне Манолов пък се е ангажирал да намери испански партньори за начинанието. Освен това Стойнето и мениджърът имат непрекъснати разговори по темата с Кирил Домусчиев. Неслучайно почти няма мач на Лудогорец, на който двамата да не са в ложата около олигарха. Манолов се е договорил и с Антон Божков. Синът на най-богатия българин Васил Божков е болен цеденевист. Той беше получил разрешение от баща си да влезе в ЦСКА с два милиона евро, но при варианта „Гриша Ганчев”. След като се появи Лупи обаче бизнес-фамилията „замрази” интереса си към „Армията”. За Манолов няма да е проблем да го поднови. Той беше директор на ЦСКА точно по времето на Васил Божков.

Лъчезар Танев пък има подкрепата на Гриша Ганчев, с чиито футболисти работи перфектно от няколко години. Босът на Литекс бил готов да подпише рекламен договор с клуба и срещу близо 300 000 евро на година ЦСКА да рекламира автомобилната му марка. Освен това за клуба ще остава процент от всяка продадена кола чрез „червените”. Мениджърът е притеснен и от намеренията на ЦСКА да не се плащат заплати. В момента в клуба такива не се плащат. Това означава, че още следващия месец футболистите могат да се разбягат.

Катализатор на всичкия този процес може да се окаже…”Титан”. До края на септември Томов трябва да внесе в НАП 10 милиона лева, с които да освободи обезпеченията на боклукчиите за дълговете на клуба. Такава е договорката при подписването на контракта. Самият Лупи обаче няма подобни пари, клубът също. Така, че след септември Томов трябва да избира или схемата „Царско село”, или проблеми с „Титан”, който при неспазване на договора може да обяви ЦСКА в несъстоятелност и да го извади от групата.