bTV мъсти, краде Ники Дойнов от Нова

Общество

23-08-2013, 13:24

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Станишев „самоуби“ БТВ

Тежък удар нанесе Нова на бТВ

Новинарят бил бесен от слуховете за високи заплати на Цолова и Николаев

 След като стана ясно, че водещите на сутрешния блок по bTV Анна Цолова и Виктор Николаев ще водят собствено предаване в Нова телевизя, топ новинарят на НоваТВ Николай Дойнов е на път да отиде в bTV.

"Как може да съм тук от близо 20 години, а някакви хора, които за първи път влизат в сградата, да взимат 5 пъти повече пари от мен и да са с привилегии като на шефове?", ядосал се Дойнов, когато разбрал, че Ани и Виктор влизат в телевизията с бомбастичните заплати от 15 бона. На всичкото отгоре те сами ще бъдат продуценти на предаването си и ще могат да си подберат екипа.

Николай Дойнов е е един от най-старите журналисти в Нова телевизия и дълги години беше една от най-големите звезди на медията. Постепенно обаче по-младите и нови лица завзеха екрана и той премина на заден план. Търпението му обаче се изчерпало щом разбрал за идването на Ани Цолова и Виктор Николаев.

Когато от bTV пък разбрали, че Ани и Виктор ги напускат заради Нова, се заканили: "Ние пък ще ви вземем Ники Дойнов", пише в. "Всеки ден". Така от медията решили да погодят номер на конкуренцията и да прикоткат Дойнов за водещ на сутрешния им блок.

Той бил на крачка да напусне телевизията, като само чакал подходящо предложение.

Шефката на новините Люба Ризова от години се познава с новинаря, защото преди тръгването на bTV колеше и бесеше в нюзрума на Нова. Така че не й било трудно да се насочи именно към него.